10:56   Pátek 19.dubna 2024    
Warning: Use of undefined constant z - assumed 'z' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/79035/virtual/www/domains/milionaremnebochudakem.martinandco.eu/vrch.php on line 458

Warning: Use of undefined constant L - assumed 'L' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/79035/virtual/www/domains/milionaremnebochudakem.martinandco.eu/vrch.php on line 459
Svátek má Rostislav   

Rozdíl 8




"Milionáři vítají změny.

Střední třída má ze změn strach."



Typickým představitelem tohoto pravidla je úspěšný americký manažer, podnikatel, televizní celebrita a spisovatel Donald Trump.

Změna může být buď pozitivní, nebo negativní. Problém ale je, že pokud k nějaké změně dojde, nejprve nevím, je-li dobrá, nebo špatná. Změny k lepšímu lidem nevadí. Po těch touží. Střední třída ale předpokládá, že všechny změny jsou většinou k horšímu. Oproti tomu milionáři předpokládají, že ať už jsou změny pozitivní či negativní, něco z nich každopádně vytěží.
Naučit se správně reagovat na změny je nutností, chcete-li se stát milionářem. Milionáři změny vítají, protože vědí, že s sebou vždycky přinášejí příležitost k dalšímu růstu.
Lidé, kteří si nejsou jistí sami sebou, se změnám brání. Spokojení lidé změny vítají. Spokojenost je výsledkem toho, že pracujete sami na sobě.



Volba versus přání

Milionáři si zvolili být bohatí. Střední třída si přeje zbohatnout. Mezi volbou a přáním je velký rozdíl. Volba znamená přesvědčení, že to dokážete. Přání znamená pochyby. Pochybnosti jsou vlastně obavami. Příslušníci střední třídy se obávají, že nedokážou zbohatnout, a taky nezbohatnou.



„Teprve změna odhalí, co ve vás skutečně je. Změna vám vždycky poskytne příležitost růst a zesílit.“




Hledejte ve změně příležitosti

Příslušníci střední třídy se bojí změny, protože nevědí, zda jsou dost silní, aby si s ní dokázali poradit. Mnoho lidí se změnám brání, protože se prostě bojí.




„Změny nás učí novým věcem, kterým se potřebujeme učit.“




Účelem každé změny je změnit nás. Naučit se přijmout změnu je prvním krokem ke spokojenějšímu životu.


Naučte se létat

Bránit se změně je totéž, jako by orlí mládě nechtělo opustit teplo a pohodlí svého hnízda. Nakonec je ale máma orlice stejně donutí z něho vylétnout. Dřív než si to uvědomíte, hnízdo bude plné ostrých klacíků a větviček, které mládě budou píchat. „Proč mi to děláš, mami?“ zakřičí malý orlík.
A máma orlice mu odpoví: „Protože je čas, aby ses naučil létat.“
Život vás prostřednictvím změn učí létat. Až se příště zeptáte: „Proč se mi tohle děje?“ vzpomeňte si, co orlí máma odpověděla svému mláděti.


Změna je dobrá! Čím rychleji ji přijmete, tím dřív dotyčnou lekci zvládnete. A čím rychleji se jí naučíte, tím dřív se začnete radovat ze své nově nabyté síly.



Je to skvělý pocit, když jste najednou spokojenější než dřív. Užívejte si radost z toho, jak rostete a sílíte. Vítejte změny, když přijdou, a naučte se létat.



Více si přečtěte přímo v knize, objednat si ji můžete u METAFORA




"Milionáři vítají změny.

Střední třída má ze změn strach."





Martin & Co.



Zpět na Úvod